Skip to content

Specialist in het dekken van een kunstriet dak

U wilt een huis met een rieten dak, maar kiest u dan voor natuurriet of kunstriet? Wilt u de ambachtelijke uitstraling ervaren van natuurlijk riet met alle voordelen van nu? Kies dan voor kunstriet op uw dak verzorgd door Sluyer Rietdekkers. Het wordt gedekt als een natuur rieten dak en is nauwelijks van echt te onderscheiden.

mooie woning met een kunstriet dak

Een nieuw kunstriet dak van topkwaliteit

Een dak dekken met kunstriet vraagt uiteraard om ervaring en deskundigheid. Sluyer Rietdekkers is hierin als geen ander gespecialiseerd. We vervaardigen al jaren daken van kunstriet en zijn VCA-gecertificeerd.

Wij hanteren de meest recente en strenge veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen, waardoor u kiest voor een nieuw kunstriet dak van topkwaliteit. Wij zijn aangesloten bij de vakfederatie Rietdekkers. Hierdoor heeft u de garantie dat het dekken van kunstriet gebeurt door een gediplomeerde vakman die gebonden is aan de kwaliteitseisen die door deze federatie worden gesteld.

mooi eindresultaat van een nieuwbouw woning met een kunstriet dak

Kunstriet in plaats van natuurriet

Kunstriet wordt al jaren als dakbedekking gebruikt en vormt een interessant alternatief voor het bekende natuurriet, zoals dat op de traditionele rieten daken wordt gebruikt. Kunstriet daken vormen een oplossing wanneer het natuurlijke riet niet kan worden toegepast. Kunstriet wordt veelal gebruikt voor platte daken, voor daken in bosrijke omgevingen, maar ook voor gebouwen waar veel dieren lopen, die aan het dak kunnen knagen.

Bent u zoek bent naar een sterk isolerend en onderhoudsarm dak van kunstriet voor uw woning? Sluyer Rietdekkers regelt het voor u!

Kunstriet Dak Door Sluyer Rietdekkers

Verschil kunstriet en natuurriet

Aan het uiterlijk zie je geen verschil tussen natuurriet en kunstriet. Maar wat is dan precies het verschil? Bij kunstriet bevinden zich geen stoppels aan de dakrand, hierdoor kunnen wij de hoeken van dakkapellen veel scherper leggen. Net als natuurriet, zorgt kunstriet voor een natuurlijke uitstraling. Dit komt met name door de vorm en de kleurstelling. Ook is kunstriet altijd aan te passen op de bouweisen die nu gelden. Bovendien kiest u voor een duurzaam product met een constante kwaliteit. Indien u een kunstriet naast een natuurriet plaatst, dan ziet u dat het natuurriet dikker oogt.

kunstriet dak door Sluyer Rietdekkers

Benieuwd naar enkele voorbeelden?

Bekijk dan ons portfolio!

Voordelen van kunstriet als dakbedekking

Breed toepasbaar

Het is toepasbaar op bijna alle daken, daar waar natuurlijk riet alleen maar tot een maximale hellingshoek van 30 graden mogelijk is.

Langere levensduur

Natuurriet is na zo’n 25 jaar toe aan vervanging. Dit is bij kunstriet niet het geval. Kunstriet gaat als dakbedekking veel langer mee.

Brandveilig

Zorgen om brandveiligheid zijn verleden tijd als u kiest voor kunstriet als dakbedekking.

U bespaart op onderhoudskosten

Een natuurlijk rieten dak neemt vocht op. Dat maakt het een voedingsbodem voor algengroei. Ook vogels en ongedierte zijn er dol op. Daarentegen is een kunstriet dak rotvrij én waterproof. Ook is het zelfreinigend en niet onderhevig aan slijtage.

Hoge en constante isolatiewaarde

Bij natuurriet is de kans op verwering aanwezig. Dit is bij kunstriet niet het geval. Een kunstriet dak heeft veel meer isolatiewaarde dan een natuur rieten dak. Dit maakt het onder andere zeer geschikt voor daken in bosrijke omgevingen.

Wilt u een kunstriet dak op uw woning?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kunstriet, met betrekking tot uw eigen dak? Dan bent u bij Sluyer Rietdekkers aan het juiste adres! Wij denken graag met u mee en geven u een deskundig advies. Door onze jarenlange ervaring zijn wij voor u de ideale partner voor nu én in de toekomst!

Advies aanvragen
Back To Top