Skip to content

Specialist in het renoveren van uw rieten dak

Een goed aangelegd rieten dak kan makkelijk 30 jaar mee! Maar riet is en blijft organisch materiaal. Uiteindelijk, wanneer de rietlaag te dun wordt, moet een oud rieten dak – net als een pannendak overigens – vervangen worden. Sluyer Rietdekkers is daarvoor een perfect geschikte organisatie. Door onze jarenlange ervaring en onze up-to-date kennis van de laatste regelgeving en normeringen op het gebied van onder andere isolatie, is het renoveren van uw rieten dak bij Sluyer Rietdekkers in goede handen!

renovatie van een rieten dak van een schuur

Wanneer een rieten dak renoveren?

Uw rieten dak komt voor renovatie in aanmerking op het moment dat het riet zelf nog in redelijke staat verkeerd. Meestal is het riet nog van goede kwaliteit, maar hebben weersinvloeden, algen en mossen het rieten dak aangetast. In plaats van een compleet nieuw rieten dak is het vaak voordeliger om het rieten dak te renoveren en te ontdoen van slijtage en ‘zwakke’ plekken. Voordat u aan een nieuw rieten dak begint, adviseert Sluyer Rietdekkers u graag. Dit kan u zomaar flink in kosten schelen.

Wanneer Rieten Dak Vervangen
Vernieuwen Rieten Dak
Renoveren Door Een Specialist

Waarom uw rieten dak renoveren?

Een eerste reden om uw rieten dak te renoveren, betreft een esthetisch aspect. Na een renovatie zal uw rieten dak weer stralen en er mooi bijliggen. Een tweede reden betreft de verlenging van de levensduur van uw rieten dak; een gerenoveerd rieten dak gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar langer mee. De exacte verlenging van de levensduur hangt onder meer af van de gekozen methode, de kwaliteit van het riet en de uitvoering van de renovatie.

waarom rieten dak laten renoveren

Technieken renovatie rieten dak

Renovatie van uw rieten dak kan op een aantal verschillende manieren, afhankelijk van de staat van het riet. Bij het renoveren wordt de dikte van het dak hersteld en zal uw rieten dak weer als nieuw lijken. De meest gebruikte technieken door Sluyer Rietdekkers zijn doordekken of opstoppen.

Doordekken

Bij doordekken wordt het dak door Sluyer Rietdekkers eerst grondig schoongemaakt. Het ‘oude’ riet wordt teruggetrokken, waardoor er een ruimte onder de gaarde ontstaat waar het nieuwe riet kan worden bijgestoken. Het voordeel hiervan is dat het gaarde het riet op het dak bij elkaar houdt. Gaarde is traditioneel gemaakt van wilgentakken, tegenwoordig wordt meestal gebruik gemaakt van staaldraad. Bij doordekken is de gaarde aan de buitenkant niet zichtbaar. Tot slot wordt het dak met een klopper afgedreven en nogmaals schoongeveegd.

Opstoppen

Opstoppen betreft eigenlijk hetzelfde als doordekken. Het enige verschil is dat bij opstoppen de gaarde wel zichtbaar kan zijn aan de buitenzijde.

Uw rieten dak laten renoveren?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij voeren graag vrijblijvend een inspectie voor u uit. We kunnen op basis daarvan exact aangeven wat er mogelijk is, zodat u wellicht op een kostenbesparende wijze een rieten dak als nieuw krijgt.

Inspectie aanvragen
Back To Top